Skip to main content
Techblog afbeelding

Hiernaast is een voorbeeld uit de praktijk getoond waarbij de middendichting is vervormd. Deze is vervangen door de gevelbouwer, opgestuurd naar Reynaers Aluminium en onderzocht op fouten door de kwaliteitsafdeling. Zij controleren de maatvoering. 

Om de vervormde middendichting te herstellen naar zijn originele vorm werd het rubber met een heteluchtpistool (waarmee men verf kan afbranden) voorzichtig verwarmd. Hierdoor verdwenen de vervormde stukken, waardoor de middendichting weer is te gebruiken.

De vervorming kan meerdere oorzaken hebben waarond het verkeerd afstellen van de vleugel of dat het kader ten opzichte van de vleugel niet juist is gemonteerd.

Vervormde middendichting Reynaers Aluminium

Stap 1: onderzoek

In bovenstaand voorbeeld gaat het om een vervormde middendichting, maar komt u een ander probleem tegen tijdens de montage? Neem dan eerst contact op om de oorzaak te (laten) onderzoeken, voordat u het een en ander vervangt. 

Meer informatie

Heeft u nog vragen over de middendichting? Neem dan contact op met de afdeling Support via telefoonnummer +31 (0)492 - 56 10 31.