Skip to main content
Coverfoto Facades 2024 Reynaers Aluminium
ASML Gebouw 3: parametrisch pronken met gevels
ASML Gebouw 3: parametrisch pronken met gevels

ASML Gebouw 3, Veldhoven

Een prettige werkomgeving, een beeldbepalend gebouwontwerp en een forse duurzaamheidsambitie. Voor die uitdagingen stond architect Titia Luiten van JHK | Sweco. ASML Gebouw 3 op de Veldhovense ASML-campus vinkt alle architectonische uitdagingen aan. De parametrische elementgevel vormt een absolute aandachtstrekker. Om aan de hoge eisen van de opdrachtgever te voldoen, werden de elementen samen met TGM NL van tevoren uitvoerig getest op de Reynaers Campus in het Belgische Duffel.

Ontdek ASML Gebouw 3

Partners bij dit project

Gevelbouwer

Nieuwe Nor, Heerlen

Om de uitbreiding van poppodium Nieuwe Nor in Heerlen te realiseren, moesten de panden naast de voormalige constructiewerkplaats wijken. Architect Rob Meurders van diederendirrix ging voor een eigentijds ontwerp zonder het verleden van de stad te vergeten. Van buiten houdt de hoogte van het kozijn gelijke tred met de ornamentengevel van de oudbouw. In de gevel is de expressie van het staalwerk erg belangrijk en het systeem erachter moest daardoor zo min mogelijk aanwezig zijn. Samen met asw gevelbouw werd gekozen voor raam- en deursysteem ConceptSystem 77.

Ontdek Nieuwe Nor

Partners bij dit project

Architect

Gevelbouwer

Nieuwe Nor Reynaers Aluminium
Nieuwe Nor Reynaers Aluminium
Nieuwe Nor Reynaers Aluminium
Mitchell-van-Eijk_CasaNova-Rotterdam-14_2022.jpg
POW ramen in CasaNova Rotterdam

CasaNova, Rotterdam

Woontoren CasaNova heeft zijn plek ingenomen in de Rotterdamse skyline. Het gebouw kenmerkt zich door de hellende gevels en smalle plintvormige voet. Voor zo’n bijzondere gevel een veilige ventilatie-oplossing vinden, was een uitdaging. In samenspraak met Barcode Architects en Blitta Gevelsystemen werd specifiek gekozen voor een maatwerk projectoplossing in de vorm van een gemotoriseerd parallel openend raam.

Ontdek CasaNova

Partners bij dit project

Bekijk Façades 2024

Bekijk hier een digitale versie van Façades 2024 voor alle projecten en bijzondere gevels.