Skip to main content
Reynaers Aluminium MasterLight

Gebouwen met een overvloed aan natuurlijk licht zijn tegenwoordig erg in trek. Of het nou gaat om een woning of een kantoorpand: extra daglicht is altijd welkom. Het laat een pand ruimtelijker ogen en brengt een luxueuze sfeer met zich mee. En laten we duurzaamheid niet vergeten: veel daglicht bespaart een aanzienlijk bedrag op de energierekening. Ook zorgt het ervoor dat lampen overdag minder snel aan hoeven, wat zowel voor de portemonnee als voor het milieu een fijne uitkomst is. Er zijn diverse manieren om meer daglicht binnen te halen, bijvoorbeeld door het plaatsen van schuifdeuren of hoge ramen. Behoefte aan nog meer licht binnen? Kies dan voor een lichtstraat. Het team van experts van Reynaers Alumium ontwikkelde een nieuw aluminium systeem: het lichtstraatsysteem MasterLight.

Masterlight in het kort

MasterLight in het kort:

  1. Een bijna horizontale lichtstraat met een helling tussen 2° en 30°.
  2. Gedeeld glaspaneel door bestaande regelprofielen uit vliesgevelsysteem ConceptWall 50 toe te voegen.
  3. Zowel dubbel als triple glas mogelijk.
  4. Uitgevoerd met getrapt glas om stilstaand water aan de onderkant te voorkomen.
  5. Eenvoudige montage van buitenaf op een houten dakconstructie.

Strak ontwerp met minimale aluminium componenten

Het systeem bestaat uit slechts vier profielen. Het is ook mogelijk om tussenliggers te creëren met andere Reynaers Aluminium-systemen zoals vliesgevelsysteem ConceptWall 50. Zo past MasterLight zich aan naar uw gewenste ontwerp. Voor een superstrak resultaat biedt MasterLight de mogelijkheid om het kader gelijk met de binnenafwerking te monteren. Zo heeft u dus geen zichtbare profielen.

Bovendien is het geschikt voor zowel dubbele als driedubbele beglazing. Door de perfecte integratie met zowel platte als schuine daken, kan het lichstraatsysteem bijna fungeren als een horizontale lichtstraat.

Hoge prestaties en duurzaamheid

Met een luchtdichtheidsklasse 4 (600Pa), waterdichtheidsklasse E750 (750Pa) en windbelastingsweerstand klasse C4 (1600Pa) is MasterLight eenvoudig toe te passen in gebouwen tot 100 meter hoog. Het systeem bevat standaard een dubbele waterdichtingsbarrière, zodat het onder een helling of bijna vlak (minimaal 2°) geplaatst kan worden en zo onder alle omstandigheden waterophoping voorkomt. Een subtiele helling is altijd nodig zodat vuil en water goed weglopen, maar met MasterLight wordt deze verdraaiing dus beperkt tot een minimum.

MasterLight bereikt de hoogste isolatienormen en is bestand tegen windstoten tot 130 km/u. Dit maakt het systeem dé betrouwbare keuze voor daklichtoplossingen voor de meest uitdagende projecten. Uiteraard is het MasterLight-systeem ook uitermate geschikt voor kleinere projecten. MasterLight kan zowel geplaatst worden op een plat dak als een schuin dak en biedt zelfs de mogelijkheid om zonnepanelen te integreren. Op die manier kan binnen het systeem energie opgewekt worden om oververhitting tegen te gaan. Bovendien is het systeem uit te breiden met de gangbare opbouw zonweringssystemen in de markt. Om de zon ook buiten te houden wanneer dit gewenst is.

Advies op maat voor uw project

De adviseurs van Reynaers Aluminium denken graag met u mee. Wilt u meer weten over de toepassing MasterLight? Neem contact op met Projectadviseurs Architecten Menno Hamers, Bart Hellings of Mark van Rosmalen, bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)492 - 56 10 20.

Projectadviseurs Architecten Reynaers Aluminium
Reynaers Aluminium MasterLight