Skip to main content
MasterLight in a modern villa.

"Daglicht is een van de meest krachtige elementen in architectuur. Het bepaalt de sfeer in een ruimte, beïnvloedt de manier waarop we ons voelen en werkt als een natuurlijke verbinding tussen binnen en buiten. Daglicht is meer dan alleen een functionele noodzaak; het draagt bij aan de ruimtelijke beleving en de dynamiek van een gebouw." begint Menno.

"Ramen en deuren zijn eigenlijk de interface tussen de buitenwereld en de binnenruimte. Het juiste systeem stelt je als architect in staat om meer licht in het gebouw te brengen, zonder dat je concessies hoeft te doen aan zaken als isolatie, veiligheid of esthetiek.” Een goed systeem creëert een groter glasoppervlak, laat meer daglicht binnen en versterkt de connectie tussen binnen en buiten. “Het slanke SlimLine 38 profiel maakt het mogelijk om grote raampartijen toe te passen en zorgt tegelijkertijd voor een strakke, moderne uitstraling die zowel geschikt is voor nieuwbouw als renovatie." vult Menno aan.

Minimalisme met maximale impact: SlimLine 38

Het raam- en deursysteem SlimLine 38 combineert een ultra-dun profiel met uitstekende thermische en isolerende eigenschappen, waardoor grote glaspartijen worden geïntegreerd voor een optimale daglichttoetreding. Meer licht betekent niet alleen een heldere, uitnodigende ruimte, maar ook een sterkere visuele connectie tussen binnen en buiten.

“De slanke lijnen van SlimLine 38 bieden de vrijheid om ruimtes te ontwerpen waar het licht de hoofdrol speelt. Tegelijkertijd voldoen deze ramen en deuren aan de hoogste eisen op het gebied van energie-efficiëntie, waardoor ze perfect passen in duurzame en energie neutrale ontwerpen.” Dit versterkt niet alleen de esthetische kwaliteit van het ontwerp, maar verhoogt ook het comfortniveau van de gebruikers.

Reynaers Aluminium Villa Wolf SlimLine 38
 Outside view of the Reynaers Campus in Duffel, Belgium.
LWW test op Reynaers Campus

Engineering op maat

“Door nauw samen te werken met architecten kunnen we op maat gemaakte oplossingen bieden, afgestemd op specifieke projectbehoeften. Het testcentrum op de Reynaers Campus is daarbij van groot belang.” De Campus in Duffel is het grootste particuliere testcentrum voor gevels in Europa met een testmuur van maar liefst 15 meter hoog. Daar worden ramen en deuren getest op onder meer wind- en waterdichtheid. Ook cyclische en akoestische testen en testen op gebied van inbraakwerendheid en brandwerendheid zijn belangrijk. Zo garanderen wij kwaliteit. Levenslang. 

Slank dimensioneren. Geïntegreerde lamellen die fungeren als zonwering. Energieneutraal bouwen. Het zijn zo maar wat trends in de architectuur waar we niet omheen kunnen. Transparant. Hoogisolerend. Geanodiseerd. Er is altijd een aluminium systeem dat past bij de gewenste uitstraling en technische eisen, voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Virtual reality als ontwerpinstrument

In de ontwerpfase zijn details allesbepalend voor het eindresultaat. Reynaers Aluminium ondersteunt architecten in dit proces met de Avalon-virtual reality ruimte, waar ontwerpkeuzes zoals de impact van slanke profielen op daglichttoetreding in een vroeg stadium visueel inzichtelijk worden gemaakt. “Met Avalon kan de architect letterlijk door hun eigen gebouw wandelen en zien hoe het ontwerp reageert op lichtinval en andere omgevingsfactoren.”

Lees meer over Avalon
Reynaers Aluminium Avalon

Circulaire architectuur

“Met aluminium creëer je niet alleen prachtige, lichte ruimtes, maar ook een toekomstbestendig gebouw.” De profielen van Reynaers Aluminium zijn niet alleen slank en sterk, maar ook volledig recyclebaar zonder verlies van kwaliteit. Dit maakt aluminium niet alleen een esthetisch aantrekkelijke keuze, maar ook een duurzame optie die past binnen de circulaire bouwfilosofie. 

Daglicht als ontwerpfilosofie

Menno vat het belang van daglicht als volgt samen: “Daglicht vormt de kern van architectuur. Het bepaalt de sfeer en beleving van binnenruimtes en zorgt voor een diepere verbinding tussen binnen en buiten. Slanke aluminium profielen geven architecten de vrijheid om die verbinding vorm te geven en het daglicht optimaal te benutten.”

Kortom, met de aluminium systemen van Reynaers Aluminium geven architecten daglicht letterlijk een kader, waarbij esthetiek en functionaliteit hand in hand gaan. Reynaers Aluminium ondersteunt architecten in het creëren van lichte, comfortabele en duurzame leefomgevingen voor de huidige en toekomstige generaties.

Advies op maat voor uw project

De adviseurs van Reynaers Aluminium denken graag met u mee. Wilt u meer weten over de mogelijkheden met SlimLine 38 en de prestaties van deze deuren? Neem contact op met Projectadviseurs Architecten Menno Hamers, Bart Hellings of Mark van Rosmalen, bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)492 - 56 10 20.

Team Projectadviseurs Architecten Reynaers Aluminium

Projectadviseurs Architecten

v.l.n.r. Mark van Rosmalen, Menno Hamers en Bart Hellings

Wellicht ook interessant