Skip to main content
SlimLine Reynaers Aluminium

Van deuren die kiepen tot raambeslag met een deurkruk combineren: het is mogelijk met SlimLine 38

Slimline_38_Ultra_Slim (13)

De laatste ontwikkelingen in deuren

Het deursysteem SlimLine 38 voldoet aan de moderne prestatie-eisen op gebied van isolatie, wind- en waterdichtheid en is op inbraakwerendheid getest. Het assortiment werd recent uitgebreid en ook de robuustheid van de deuren is verbeterd waardoor de deuren intensiever te gebruiken zijn.

Er zijn vier type deuren te onderscheiden:

  • Entreedeur (met deurslot en deurkruk)
  • Terrasdeur (met raambeslag en deurkruk)
  • Balkondeur (met raambeslag)
  • Vlakke deur met ConceptSystem 77 vleugels

Entreedeur

Een entreedeur combineert een standaard deur met een deurslot met meerpuntssluiting. Doordat het slot cilinder bediend kan worden, is het mogelijk om een vaste greep aan de buitenzijde toe te passen. Hiermee is deze deur bijvoorbeeld geschikt als toegangsdeur naar een woning. Deze deur is alleen toepasbaar met zichtbare scharnieren.

Entreedeur SL38

Terrasdeur

Deze unieke oplossing combineert een deurslot met raambeslag. Een terrasdeur biedt de voordelen van raambeslag en dus meerdere sluitpunten rondom. De toepassing van een deurslot zorgt voor meer comfort doordat deze terrasdeur zowel te bedienen is van de binnenzijde als ook de buitenzijde. De lage onderdorpel zorgt voor een bijna drempelloze overgang naar het terras. Net als de balkondeur is de terrasdeur alleen verkrijgbaar met verborgen scharnieren en beschikbaar als enkele en dubbele deur. De dubbele deuren worden momenteel getest op wind- en waterdichtheid. De enkele deuren zijn zowel naar binnen als naar buiten draaiend toepasbaar tot een vleugelhoogte van 2450 mm.

Terrasdeur SL38

Balkondeur

Een balkondeur combineert raambeslag met een lage onderdorpel. De toepassing van raambeslag en een standaard raamkruk maken het mogelijk om deze deur ook te kiepen. Net als bij de terrasdeur zorgt de lage onderdorpel voor een nagenoeg drempelloze overgang naar buiten. Beiden zijn alleen verkrijgbaar met verborgen scharnieren en beschikbaar als enkele en dubbele deuren. De dubbele deuren worden momenteel getest op wind- en waterdichtheid. De enkele deuren zijn zowel naar binnen als naar buiten draaiend toepasbaar tot een vleugelhoogte van 2450 mm.

Balkondeur SL38

Vlakke deur met ConceptSystem 77 deurvleugels

Bij projecten met grote afmetingen is het ook mogelijk om een ConceptSystem 77-vleugel in het SlimLine 38-kader op te nemen. De prestaties van de huidige ConceptSystem 77 deuren zijn namelijk beter waardoor afmetingen met een vleugelhoogte tot 3000 mm mogelijk worden. Binnen deze combinatie is het ook mogelijk een paneeldeur te maken. Dat is in de standaard SlimLime 38-deuren niet mogelijk.

Naast de bestaande drie SlimLine 38 designvarianten - Classic, Cubic en Ferro – kan de ConceptSystem 77-vleugel gezien worden als de vierde variant in de reeks. Hieronder het verschil voor de naar binnen draaiende deuren:

Beide doorsnedes SL38 en CS77

Advies op maat voor uw project

De adviseurs van Reynaers Aluminium denken graag met u mee. Wilt u meer weten over de mogelijkheden met SlimLine 38 en de prestaties van deze deuren? Neem contact op met Projectadviseurs Architecten Menno Hamers, Bart Hellings of Mark van Rosmalen, bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)492 - 56 10 20.