Brutalisme viert hoogtij – en dat is niet verwonderlijk
“Kijk! Ik woon in dat stoere gebouw. Achter het grindbeton, het derde raam van links op de tweede verdieping.” Brutalisme is hip. Het is nog niet lang geleden dat de grote, bijna schaalloze gebouwen van – meestal – beton werden verguisd en geplaagd door sloopplannen. In de huidige tijd is slopen een grotere vloek. Is het daarom noodzakelijk dat we met een andere bril kijken naar de soms lompe en altijd grote brutalistische gebouwen uit de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw? Of zijn we stiekem weer een beetje verliefd?
Een verticaal schuifraam: de ultieme beleving voor architect én bewoner
De Brabander, Tilburg
In een indrukwekkende, gerenoveerde bibliotheek in Tilburg spreken we met Wilko Soyer en Ruud Baelemans van Van Hoesel Aluminium Kozijnen. Ook projectpartner Rob Grein van Reynaers Aluminium sluit aan bij het gesprek. De heren vertellen over de unieke ontwikkeling van de verticale schuiframen voor het project de Brabander.
Van koeienboer en orderpicker naar Customer Service medewerker
De afdeling Customer Service van Reynaers Aluminium kwam handen te kort. Vanwege de groei die we afgelopen jaren gemaakt hebben, lag er enorm veel werk bij de medewerkers van de klantenservice. Die krijgt daarom sinds kort ondersteuning van Jelte Pijpers en Thijs Corstiaans. Sprak u ze al? Leer hieronder Jelte en Thijs kennen.
Profiel: de Reynaers Aluminium podcast
Profiel: de podcast van Reynaers Aluminium. Over esthetische dilemma's, visies op functionaliteit, detaillering en toepassing van aluminium ramen, deuren en gevels in gebouwen. Scherpe gesprekken, met architectuur in de hoofdrol.
Jouw restafval helpt bij de recycling van aluminium - Hoe?
Ericus Gerhardus Verkade introduceerde in 1898 het theelichtje in Nederland. Het belangrijkste kenmerk: de brandstof wordt als je de kaars aansteekt volledig vloeibaar. Daarom zit de was in een onbrandbaar kuipje en zit het lont vast aan een metalen voet.